OTOMOTİV

Otomotiv endüstrisinde motorlarda mekanik hareketleri, termal genleşmeyi, titreşimi absorbe etmek ve montaj toleranslarını telafi etmek için metal körükler ve hortum düzenekleri kullanılır.

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ

Otomotiv endüstrisi, motorlu araçların, çekilen araçların, motosikletlerin ve mopedlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, pazarlanması ve satışında yer alan çok çeşitli şirket ve kuruluşları kapsayan bir terimdir.

Otomotiv endüstrisi, motorlu araçların, çekilen araçların, motosikletlerin ve mopedlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, pazarlanması ve satışında yer alan çok çeşitli şirket ve kuruluşları kapsayan bir terimdir. Otomotiv endüstrisinde motorlarda mekanik hareketleri, termal genleşmeyi, titreşimi absorbe etmek ve montaj toleranslarını telafi etmek için metal körükler ve hortum düzenekleri kullanılır. Soğutma ortamının, hidrolik yağın, motor egzoz gazlarının vb. taşınması için özel tasarlanmış körükler ve esnek makaralar kullanılabilir. Montaj pozisyonuna bağlı olarak, kullanıcıların özel gereksinimlerine göre gerekli bileşenler önceden şekillendirilmiş (bükülmüş vb.) olarak tedarik edilebilir. bu, montaj süresinin ve maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Kompakt körük tasarımı, kısıtlı koşullar altında kuruluma olanak tanır.

Körüklerin ve Metal Hortumların İşlevleri:

• Motor hareketlerinin, titreşimlerin, termal genleşmelerin telafisi
• Akışkan borularının sızdırmazlığının sağlanması
• Yüksek Sıcaklık uygulamalarına ve aşındırıcı koşullara uygunluk
• Yüksek derecede esneklik, kolay montaj
• İç astar sayesinde azaltılmış termal radyasyon ve daha düşük basınç düşüşü kapasitesi
• Dış örgüyle Yüksek Basınç dayanımı ve mekanik koruma
• Uygulamaya göre dış izolasyonlu veya izolasyonsuz tasarım

Uygulama Alanları:

1. Egzoz gazı sistemleri
2. Gaz manifoldları
3. Turbo şarj cihazının öncesi ve sonrası
4. Gaz besleme hatları
5. Egzoz gazı dönüşü
6. Boruları baypas
7. Yakıt hatları

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ ÜRÜNLERİ

Ayvaz Otomotiv’e yönelik farklı türde ürünler sunmaktadır.